V Britskom centre sa uskutoční bezplatný kurz angličtiny

09.08.2009 Prešov

Prešov 9. augusta (TASR) – Občianske združenie Neos v spolupráci s Knižnicou P. O. Hviezdoslava a Britským centrom v Prešove organizuje pre verejnosť bezplatný 5-dňový jazykový konverzačný kurz anglického jazyka.
Začne sa 10. augusta v priestoroch Britského centra v Župnom dome na Slovenskej ulici a je určený predovšetkým pre stredne pokročilých a pokročilých záujemcov, ktorí si chcú zlepšiť jazykové znalosti.
\"Boli by sme radi, ak by túto možnosť využili hlavne nezamestnaní občania, ktorým by zdokonalenie sa v anglickej konverzácii pomohlo lepšie sa uplatniť na trhu práce, \" povedala dnes pre TASR Emília Lapčáková z OZ Neos. Dodala, že v posledných dvoch rokoch už organizovali štyri podobné kurzy pre uchádzačov o zamestnanie v spolupráci s prešovským Úradom práce a sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).
Vyučovanie jazyka budú viesť piati americkí lektori, ktorí si sami financujú pobyt na Slovensku. Vzdelávanie bude prebiehať každý deň až do piatka 14. augusta od 9. do 12. hodiny. Okrem toho, že počas stretnutí budú mať možnosť účastníci komunikovať v hovorovej angličtine, absolvujú aj podrobnú inštruktáž, ako sa pri výučbe jazyka dá využiť internet. Lapčáková dodala, že záujem o takéto vzdelávanie už prejavilo asi 20 ľudí, ale kurz je otvorený a môžu do neho vstúpiť kedykoľvek v priebehu týždňa.
 

Vyberte región